maanantai 11. tammikuuta 2010

Oi, sinä Suomi, Suomeni maa

Sinun kasvoissasi, Suomi-äiti, näin tänä jouluna uusia piirteitä. Se johtui varmasti siitä, että olin vierailulla luonasi joulun tienoon. Vieraalla maalla, Filippiineillä asuminen, oli muuttanut näkökykyäni. Sinussa Suomi-äiti näin nyt uusia asioita. Paluu vieraalta maalta oli herkistävää. Se oli kuin astumista lapsuuteen, jonka oli jo jättänyt taakseen. Mutta joka oli nyt siinä jotenkin uudella tavalla todellisena. Siinä se on joulu: joulukirkossa, joululauluissa, jouluruuissa, joulusaunassa. Niin se on aina ollut. Se on se Suomen joulu, eikä minkään muun maan joulu.

Oikea joulu on, kun lumi peittää maan ja pakkanen paukkuu. Niin se oli jouluna ja vuoden vaihteessa Hämeessä. Lumivaippaan kääritty maa tuntui satumaisen kauniilta. Merkillinen, syvä hiljaisuus huokui ympärillä. Tuntui uskomattomalta kuunnella vain hiljaisuutta. Mistään ei kuulunut liikenteen melua, moottorien hurinaa ja torvien soittoa. Vain hiljaisuus huokui. Tajusin, kuinka hiljaisuus on todellista lepoa. Ymmärsin, kuinka ympärillä oleva melu kuluttaa henkisiä voimavaroja. Suomi tarjoaa vielä mahdollisuuden hiljaisuuteen. Huomasin hyvin yksinkertaisten asioiden merkityksen. Tajusin, kuinka ylellistä on kävellä metsätietä. Ihmisiä ei ole joka hetki ympärillä. Voi kokea olevansa osa luontoa. Askeleitaan ei tarvitse varoa. Voi rentoutua kävellessään ja antaa ajatuksen lentää. Ylellistä on myös se, että liikkuessaan voi hengittää puhdasta ilmaa. Kaiken tämän sinä Suomi-äiti tarjoat meille. Mutta tajuammekohan me, kuinka upeassa maassa suomalaiset saavat elää?

Sinun kasvosi, Suomi-äiti olivat lempeät, mutta muitakin piirteitä huomasin. Kun kuuntelin joululauluja, jäin pohtimaan niiden surumielistä sävyä. Jouluhan on ilon juhla. Mutta me suomalaiset laulamme paleltumassa olevista varpusista. Joulussakin on Suomessa niin haikea sävy. Mikä tekee meistä suomalaisista niin kovin surumielistä kansaa? Puuttuuko meiltä rohkeus iloita? Suomen kylmyys tuli hyvin todelliseksi, kun automme akku tyhjeni Hämeen pakkasissa loppiaisena. Apua ei löytynyt rahallakaan lähiseudulta. Onneksemme kotiseurakunnan kirkkoherra auttoi meidät matkaan. Palvelut näyttivät olevan lamassa. Vain "kirkollinen ystäväpalvelu" toimi. Sama meno jatkui lentokentällä. Automaateilla matkustajat tuskailivat yrittäessään saada lentolippujaan koneeseen nousua varten. Kun Filippiineillä on jo tottunut runsaaseen ja ystävälliseen palveluun, tuntuu suomalaisen yhteiskunnan palvelu tylyltä. Pyydänkin sinulta Suomi-äiti: Älä hylkää lapsiasi, kun he joutuvat pulaan!

2 kommenttia:

  1. Elämä voi olla hauskaa joskus, yksi minuutti on mukavaa ja seuraava minuutti on täysin erilainen. Puolisoni ja minä elimme hyvin kaunista elämää ennen odottamatonta kaaosta, elämää ilman virheitä tai epäluottamusta, vasta, kun meillä oli vaikeuksia lastemme tuella, hän lopetti maksamisen ja löysi seikkailun ulkopuolelta flirttaillessaan avioliittokodissaan, joka upotti kaiken mitä olemme kärsineet. ja mitä varten olemme työskennelleet tarpeettomasta mielihyvästä, tunsin tämän tyhjyyden sisälläni. Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka auttaa pelastamaan liittoni hänen kanssaan, koska hän ei palannut kotiin, hän pysyi ulkona myöhään, joi, poltti hän tekee kaikenlaisia ​​asioita ei koskaan tehnyt ... Mutta kiitos miehelle, joka toi kotiisi vakautta, tohtori Egwalille, hyvien töiden miehelle, hän on niin todellinen ja mukava, koska olen yrittänyt ja luottanut ... Keskustele hänen kanssaan pelkoistasi ja olet iloinen, että teit. WhatsApp tai Viber +2348122948392 tai sähköpostitse dregwalispellbinder@gmail.com

    VastaaPoista