torstai 20. tammikuuta 2011

25-tuumainen Gloria

Kun presidentti Gloria Arroyo viime kesäkuussa luovutti asemansa uudelle presidentille Noy-Noy Aquinolle, ajateltiin, että hän ei voi tyytyä vallankahvasta luopumiseen, vaan ryhtyy puuhaamaan jotakin, pahimmassa tapauksessa vallankaappausta. Merkkinä vallan tavoittelusta nähtiin se, että hän ryhtyi ehdokkaaksi kongressiin ja tuli sitten valituksikin.

Tällä viikolla sitten on Filippiinien kansalle selvinnyt, mitä Gloria on puuhaillut. Hän on laihduttanut. Uusi hoikka Gloria ilmestyi julkisuuteen erään äskettäin kuolleen julkisuuden henkilön kunniaksi järjestetyssä surunvalittelutilaisuudessa. Lehti kuvasi häntä "päänkääntäjäksi". Kun kuitenkaan kaikille ei näköhavainto ollut riittävän selkeä, Gloria järjesti pienimuotoisen tietoiskun tapahtuneista muutoksista. Gloria kertoi, että hän on laihtunut. Vyötärönlinja on supistunut 6 tuumalla entisestä. Nykyinen päivitetty arvo on 25 tuumaa. Tämä on tapahtunut kasvisdieetin avulla ja ystävän tuella.

Tiedottaessaan kehossaan tapahtuneista muutoksista Gloria osoitti poliitikon tajua siitä, kuinka tiedotusta on hoidettava. On tiedotettava silloin, kun on jotain tiedotettavaa. Muutoin on suu pidettävä kiinni. Kuuden tuuman kavennuksessa on jo kerrottavaa. Neljän tuuman ohennus olisi ollut pelkkää näpertelyä.

Oliko Glorian tiedotustilaisuudessa kuitenkin pieni kauneusvirhe? En tarkoita nyt vyötäröä, vaan tilanteen ympäristöä. Mitähän vainaja mahtoi ajatella asiasta? Koetin sovittaa itseni vainajan asemaan. Jos olisi ollut minun muistotilaisuudestani kysymys, ja Gloria olisi ilmoittanut julkisesti vyötärönsä mitat, en olisi ollut asiasta kovinkaan innostunut. Tämä ajatusleikki kuitenkin ontui, sillä minun muistotilaisuuteeni hän ei olisi tullut johtuen sen vähäisestä julkisuusarvosta.

Kilpasiskoille Glorian tiedotustilaisuus oli isku, jos ei nyt aivan vyön alapuolelle, niin vyötäröön kuitenkin. Gloria tuli niin kuin tavataan sanoa suoraan (Pampangan) puskista mitenkään asiasta varoittamatta. Kukapa olisi arvannut, että hän hikoilee painonsa parissa. Kilpasiskoille on aivan riittävän piinallista avata suurimpien päivälehtien ensimmäinen aukeama, jonka mainoksissa langanlaihat bikinikaunottaret kertovat kuvien kera onnistuneista laihdutusohjelmista. Tämä johtaa varmaankin vain hoikkuuskilpailun kiristymiseen. Voi olla, että köyhillä, riisiä mutustelevilla siskoilla on tässä tekemistä enemmän kuin muilla.

Jos nyt tapaisin tämän uuden hoikan Glorian, onnittelisin häntä tuloksellisesta työskentelystä, mutta samalla saattaisin kertoa hänelle, että ohuempiakin vyötäröitä on. Tällainen ilkeily olisi kuitenkin tarpeetonta, sillä syvällä sisimmässään Gloria tietää tämän. Siksi laihdutus tulee varmaankin vain jatkumaan. Aika näyttää, mitkä ovat seuraavat tiedotukseen tulevat lukemat, ja kuinka kilpasiskot tulevat iskemään takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti